Mediji‎ > ‎

Zastonj zdravniška oskrba in topel obrok od danes naprej tudi v Murski Soboti

posted May 18, 2014, 10:03 AM by Škofijska Karitas MS   [ updated May 18, 2014, 11:34 AM ]
14. 05. 2014 | Uredništvo SOBOTA INFO; Simon Rubin

V prostorih škofijske stavbe Murska Sobota je bil mnogo let župnijski vrtec Lavra Vikunja, sedaj pa so te obnovili in ustanovili Lazarjev dom.

V škofijski stavbi je danes potekala uradna otvoritev Lazarjevega doma, v okviru katerega so uredili menzo, kjer lahko med tednom socialno ogroženi dobijo zastonj tople obroke. A to še ni vse, saj je vrata odprla tudi splošna ambulanta za tiste brez socialnega zavarovanja, nameščenih pa je bilo še nekaj pogradov za ljudi, predvsem brezdomce, ki lahko pozimi kakšno noč poiščejo zatočišče pred mrazom. Ker dejavnost in vodenje projekta temelji na prostovoljstvu, je to za škofijsko Karitas, kar zahtevna naloga.

Lazarjev dom je podprlo nad 25 različnih ustanov, med drugim Škofijska Karitas Murska Sobota, Vključen.si, Center za socialno delo Murska Sobota in Lendava, Občina Murska Sobota in Občina Razkrižje, Društvo medicinskih sester Pomurja, Srednja zdravstvena šola Murska Sobota ter številni posamezniki, med njimi tudi Jože Magdič. Pripravljalna dela so bila v mesecu aprilu v polnem teku, odzvali so se namreč mnogi prostovoljci, ki so pomagali uresničiti  pobudo škofa ordinarija Petra Štumpfa. 

Darovani sveti maši sta sledila blagoslov Lazarjevega doma in kulturni program, v sklopu katerega so spregovorili še župan mestne občine Murska Sobota Anton Štihec, direktorica Centra za socialno delo Murska Sobota in predstavnik Slovenske ter Škofijske Karitas. Zahvaljujejo se vsem prostovoljcem in darovalcem za pomoč pri uresničitvi ideje, ki bo ljudem ponudila vsaj en topel obrok dnevno, nudenje osnovne higiene, zdravniško oskrbo in varno toplo zatočišče.

Več na: