Mediji‎ > ‎

Včeraj otvoritev Lazarjevega doma

posted May 18, 2014, 11:16 AM by Škofijska Karitas MS   [ updated May 18, 2014, 11:18 AM ]
15. 05. 2014 | Uredništvo TV IDEJA

V prostorih škofijske stavbe Murska Sobota je bil mnogo let župnijski vrtec Lavra Vikunja, sedaj pa so te obnovili in ustanovili Lazarjev dom. Odslej je zastonj zdravniška oskrba in topel obrok na voljo tudi  v Murski Soboti.

V škofijski stavbi uradno otvorili Lazarjev dom, v okviru katerega so uredili menzo, kjer lahko med tednom socialno ogroženi dobijo zastonj tople obroke. A to še ni vse, saj je vrata odprla tudi splošna ambulanta za tiste brez socialnega zavarovanja.  Pomurje namreč  sedaj bije bitko z veliko revščino. Na center za socialno delo, karitas in rdeči križ se vsak dan z različnimi prošnjami obrne veliko  ljudi. Vse več je namreč takšnih, ki nimajo niti za topel obrok.

Odprtje javne kuhinje v Murski Soboti bo tako marsikomu olajšalo življenje.  V domu pa bo možno tudi prespati in poskrbeti za osebno higieno. Dnevno bodo s kosilom nahranili 40 lačnih ust, poleg tega bodo poskrbeli še za druge programe pomoči.

Lazarjev dom je podprlo nad 25 različnih ustanov. Pripravljalna dela so bila v mesecu aprilu v polnem teku, odzvali so se namreč mnogi prostovoljci, ki so pomagali uresničiti  pobudo škofa ordinarija Petra Štumpfa. 

Vsi sodelujoči se zahvaljujejo vsem prostovoljcem in darovalcem za pomoč pri uresničitvi ideje, ki bo ljudem ponudila vsaj en topel obrok dnevno, zdravniško oskrbo in varno zatočišče.

Več na: